Drawn Brooch #1, Caitie Sellers - edelsmidfb.nl
51220
post-template-default,single,single-post,postid-51220,single-format-gallery,edgt-core-1.4,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Drawn Brooch #1, Caitie Sellers

Als goudsmid / sieraad ontwerpster kijk ik vanzelfsprekend graag naar andere bijzondere sieraden. Bijvoorbeeld Pinterest is daar een uitstekend platform voor.

Regelmatig kom ik daar sieraden tegen die er voor mij uitspringen. Bijzonder qua vorm, materiaal, kleur of met een connectie naar mijn eigen interesses en sieraden.
Ik laat deze sieraden hier graag zien en vertel waarom ik ze bijzonder vind.
 

Vandaag is dat een sieraad van:

 

Caitie Sellers, www.caitiesellers.com
Drawn Brooch #1, zilver, staal, 6,35 cm x 3,81 cm x 0,64, uit de Perspective Series 2008-2013

 

Beschrijving: Een stadsgezicht met elektriciteitsdraden en een fragment van een gebouw. De broche is opgebouwd uit staaldraden en de kruisingen zijn gesoldeerd met zilversoldeer. De buitenrand bestaat uit twee draad ovalen met iets ruimte er tussen met smalle verbindingsdraden. Door de richting van de lijnen en de overlappingen van de elementen lijkt de voorstelling ruimtelijker dan het in werkelijkheid is.
Wat vind ik bijzonder/ interessant aan dit sieraad: De diepte die te zien is door de richting van de lijnen terwijl de broche vrij plat is, de verbindingen en overlappingen van de elementen onderling, het gebruik van staal in combinatie met het zilversoldeer waardoor de soldeerpunten duidelijk te zien zijn en onderdeel worden van de voorstelling. “Tekenen” met staaldraden waarbij het materiaalgebruik de voorstelling versterkt.

 

Ben je benieuwd naar ander werk van Caitie Sellers bekijk dan haar site. De metalen muursculpturen, straattafrelen, waar elementen als sieraad uitgehaald kunnen worden vind ik erg bijzonder.

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.