Een ketting voor Vera, van erfstuk naar persoonlijk sieraad - edelsmidfb.nl
52014
post-template-default,single,single-post,postid-52014,single-format-standard,edgt-core-1.4,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Een ketting voor Vera, van erfstuk naar persoonlijk sieraad

Een tijdje geleden heb ik voor Vera een collier gemaakt van oude trouwringen uit de familie.

Het is een ontwerp uit mijn serie constructieve eenvoud. Het collier is opgebouwd uit platte ringen van verschillende grootte verbonden door kleine pennetjes met bolletjes eraan. Het collier is uitsluitend gemaakt van eigen materiaal en het persoonlijke element in dit sieraad is naast het gebruik van het dierbare materiaal ook de terugkomende initialen van de familieleden, welke ook in de trouwringen gegraveerd stonden.

De klant had als verzoek het hele proces voor de kleinkinderen vast te leggen op video. Een ongewoon verzoek, maar een mooie gelegenheid om te laten zien hoe het vermaken van oude sieraden tot een persoonlijk sieraad in zijn werking gaat.

Het is een mini documentaire geworden waarin alle stappen te zien zijn die nodig zijn om de trouwringen om te vormen tot een collier. En geeft een duidelijk kijkje in de keuken van de goudsmid.

Met dank aan Niek van Oostenbrugge

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.