Fairtrade week van 6 tot 14 mei - edelsmidfb.nl
52219
post-template-default,single,single-post,postid-52219,single-format-standard,edgt-core-1.4,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Fairtrade week van 6 tot 14 mei

Sinds 2020 ben ik een officieel gelicenseerd Fairmined edelsmid.

In opdracht maak ik trouwringen of andere sieraden van Fairmined goud en zilver.

In de winkel is ook een Fairmined collectie sieraden uit eigen atelier te koop.

Wat is Fairmined?

Fairmined is een certificeringsinstantie gevestigd in Colombia. Ze ondersteunen kleinschalige mijnbouw en focussen op de sociale ontwikkeling en milieubescherming. Voorbeelden hiervan zijn dat ze alleen mijnen certificeren waar geen kinderarbeid plaatsvindt en mijnen waar veilig wordt omgegaan met chemicaliën. Daarnaast promoten ze gelijke behandeling van mannen en vrouwen. In tegenstelling tot andere mijnen, krijgen Fairmined gecertificeerde mijnen een toeslag voor hun goud. Deze toeslag wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de gemeenschap waar de mijnwerkers leven. 


Verder werk ik uiteraard nog steeds bijna uitsluitend met gerecycled goud dat ik inkoop via de groothandel.

Ik vermaak regelmatig oude sieraden van klanten, ze kunnen dan ook extra goud inleveren om mee te betalen.

Het goud dat hiervan overblijft smelt ik om tot nieuw materiaal dat ik weer hergebruik in mijn eigen collectie.

Nederland werkt met gerecycled goud
Goud is een duurzaam materiaal dat al honderden jaren staat voor waarde en zuiverheid. Het materiaal gaat niet verloren, maar wordt door zijn waardevolle eigenschappen steeds hergebruikt zonder enig kwaliteitsverschil.
De vraag naar goud in Nederland kan voor bijna 100% worden gedekt door gerecycled goud dat wordt teruggewonnen uit aangeboden “afval” uit de goudbranche.

De keten werkt op dit vlak al zeer duurzaam.

(bron: Bijou Moderne)

Deze week zullen alle Fairtrade ondernemers van het Groenendaalkwartier, de 1e Fairtrade straat van Nederland, extra aandacht krijgen via: https://www.facebook.com/HetGroenendaalkwartier/?locale=nl_NL

Deze week zijn er weer verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een mooie fairtrade fietstocht door het Groene Hart.

Voor meer informatie over de fairtrade week in Gouda verwijs ik u naar onderstaande link.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.