Oorhangers, Bettina Speckner - edelsmidfb.nl
51229
post-template-default,single,single-post,postid-51229,single-format-gallery,edgt-core-1.4,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Oorhangers, Bettina Speckner

Als goudsmid / sieraadontwerper kijk ik vanzelfsprekend graag naar andere bijzondere sieraden. Bijvoorbeeld Pinterest, Instagram of Klimt02 zijn daar een uitstekend platform voor. Regelmatig kom ik daar sieraden tegen die er voor mij uitspringen. Bijzonder zijn qua vorm, materiaal, kleur of een connectie hebben met mijn eigen interesses en sieraden.
Ik laat deze sieraden hier graag zien en vertel waarom ik ze bijzonder vind.

Vandaag is dat een sieraad van:

 

Bettina Speckner, www.bettina-speckner.com
Oorhangers 2010, foto in emaille, zilver, parels

 

Beschrijving:
Deze oorhangers zijn van zilver met een druppelvorm foto in emaille, gezet in een hele fijne lage zilveren rand. Over de foto heen zijn op elke oorbel drie parels “willekeurig” verspreid toegevoegd. Op de foto’s in emaille zijn hoogspanningsmasten te zien. Ze lopen in perspectief van klein naar groot over de twee oorbellen. Op een oorbel staan de twee kleinste masten en op de andere de grootste mast.

Wat vind ik bijzonder/ interessant aan dit sieraad: 
Het gekozen onderwerp spreekt mij aan, de leegte in het beeld met het lijnenspel van de masten en het totaal beeld van de twee oorbellen samen.
In deze oorhangers ontstaat er een vreemd contrast in de rechte hoogspanningsmasten en de zachte ronde parels. Het beeld krijgt hierdoor een gelaagdheid.

 

 

De beeldkeuzes die Bettina Speckner maakt in haar werk vind ik erg interessant. Nostalgische beelden, oude familieportretten, of landschappen. Door het toevoegen van verschillende materialen over de foto’s ontstaat er soms ook een gelaagdheid in de betekenis naast de gelaagdheid in beeld. Deze materialen zijn bijvoorbeeld parels, diamantjes, edelstenen, zilver of goud.
Ik kwam ook een aantal sieraden van haar tegen waarbij ook de achterkant van het sieraad erg mooi bewerkt was, iets wat voor mij in mijn sieraden ook vaak belangrijk is. De achterkant, een sluiting of de zijkant mogen ook mooie, grappige elementen bezitten, dat maakt een sieraad af.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.