Whitby jet oorbellen, Jaqueline Cullen - edelsmidfb.nl
51315
post-template-default,single,single-post,postid-51315,single-format-gallery,edgt-core-1.4,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Whitby jet oorbellen, Jaqueline Cullen

Als goudsmid / sieraad ontwerpster kijk ik vanzelfsprekend graag naar andere bijzondere sieraden. Bijvoorbeeld Pinterest is daar een uitstekend platform voor. Regelmatig kom ik daar sieraden tegen die er voor mij uitspringen. Bijzonder qua vorm, materiaal, kleur of met een connectie naar mijn eigen interesses en sieraden.
Ik laat deze sieraden hier graag zien en vertel waarom ik ze bijzonder vind.

 

Vandaag is dat een sieraad van:

 

Jaqueline Cullen, http://jacquelinecullen.com/
Hand gesneden Whitby jet oorbellen met 18ct geel goud granulatie gezet met champagne diamanten uit de Gold dust collection.

 

Beschrijving: De oorbellen zijn gemaakt van whitby jet, een 180 miljoen jaar oud versteend hout. Jaqueline Cullen snijdt, slijpt en polijst de stukken zelf. Elk met de hand gemaakt 18ct gouden bolletje heeft een pin die naar beneden is ingebed in de jet. In de bolletjes, granules zijn champagne diamantjes gezet. De oorhaken zijn bevestigd aan de jet met klinken en zijn afgewerkt met een champagne diamant gezet aan de voorzijde.

 

Wat maakt dit sieraad bijzonder: Het prachtige contrast tussen het zwarte whitby jet met matte afwerking en het warme 18 ct geel goud met de subtiele champagne diamantjes die schitteren als ze licht vangen. De gladde grote duidelijke vorm met het “breukvlak” versierd met de dwarrelende gouden bolletjes. De manier waarop ze de oorhaken heeft gemaakt met de zichtbare klinkjes past helemaal binnen de vormgeving van de oorbellen. Ze hebben in mijn ogen een toegevoegde waarde.

 

Op dit moment maakt Jaqueline Cullen sieraden van Whiby jet met zwarte diamant en in beperkte mate 18 ct goud. De noodzakelijke delen zijn van goud. Schakelpunten, oorhaken en stekers of bijvoorbeeld de ketting, de rest is zwart.
De serie met de geel gouden granulatie die ik vanwege het contrast zo bijzonder vind staat niet meer op haar site. Via haar naam zijn meerder sieraden uit de Golddust collectie te vinden.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.