Erfstukken - edelsmidfb.nl
51898
page-template-default,page,page-id-51898,edgt-core-1.4,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Erfstukken

Een persoonlijk sieraad

Heeft u een of meer sieraden van een dierbare, bijvoorbeeld de ring van één van uw ouders, een broche van overgrootouders of een aantal sieraden uit de familie dan kan ik dit veranderen tot een persoonlijk sieraad.

Ik luister graag naar uw wensen en in overleg kan het sieraad opgeknapt of veranderd worden.

Goud of zilver kan omgesmolten worden tot een nieuw sieraad of het sieraad kan veranderd worden tot een persoonlijk ontwerp.

Edelstenen uit uw dierbare ring kunnen verwerkt worden in een nieuwe ring.

Oude gitten, granaten of parels kunnen mooi strak geknoopt worden met een apart slot ertussen.

Een deel van uw sieraad kan gebruikt worden bij het nieuwe ontwerp.

Een paar eindresultaten

Een ketting voor Vera.

Een tijdje geleden heb ik voor Vera een collier gemaakt van oude trouwringen uit de familie.

De klant had als verzoek het hele proces voor de kleinkinderen vast te leggen op video.

Een ongewoon verzoek, maar een mooie gelegenheid om te laten zien hoe het vermaken van oude sieraden tot een persoonlijk sieraad in zijn werking gaat.

Met dank aan Niek van Oostenbrugge

…………………………………………………….

Herinneringsstuk

U heeft een juwelenkistje van een dierbare vol met herinneringen, maar misschien is niet alles even mooi om te dragen.
Laat er een persoonlijke herinnering van maken voor in uw huis.

Ik luister graag naar uw verhaal en neem naast “echt waardevolle” sieraden ook emotioneel waardevolle juwelen mee in mijn idee voor een herinneringsstuk.
Een assemblage waar van delen draagbaar zijn.
Dat ene bijzondere sieraad kan veranderd worden tot een sieraad dat u graag gaat dragen en de andere elementen worden zichtbaar in de voorstelling.

Ik laat me graag inspireren door het materiaal en kom in overleg met u tot een persoonlijk ontwerp. Een mooi werk dat gaandeweg ontstaat vanuit uw herinneringen en dierbare materialen.

Het proces

Op de foto’s is een voorbeeld te zien waarbij ik van oude sieraden van een overleden oma twee assemblages, ruimtelijke schilderijtjes, heb gemaakt.
Het draagbare deel is een broche dat uit de voorstelling gepakt en gedragen kan worden.
In de broche is een duidelijk herkenbaar elementje van de oude sieraden gebruikt waar ik een zilveren basis aan toegevoegd heb.

Bijna alle elementen uit de voorstelling zijn gemaakt van persoonlijk materiaal, enkele oorbelletjes, stukjes van versleten colliers, maar ook niet echte stenen of metalen kunnen erg passend zijn in het geheel. Zelf heb ik alleen het lijstje, wat stukjes hout, verf en papier toegevoegd.

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en wellicht kan ik uw verhaal, herinnering of wens vertalen naar een tastbare herinnering.