Herinneringsstuk

 

U heeft een juwelenkistje van een dierbare vol met herinneringen, maar misschien is niet alles even mooi om te dragen.
Laat er een persoonlijke herinnering van maken voor in uw huis.

Ik luister graag naar uw verhaal en neem naast “echt waardevolle” sieraden ook emotioneel waardevolle juwelen mee in mijn idee voor een herinneringsstuk.
Een assemblage waar van delen draagbaar zijn.
Dat ene bijzondere sieraad kan veranderd worden tot een sieraad dat u graag gaat dragen en de andere elementen worden zichtbaar in de voorstelling.

Ik laat me graag inspireren door het materiaal en kom in overleg met u tot een persoonlijk ontwerp. Een mooi werk dat gaandeweg ontstaat vanuit uw herinneringen en dierbare materialen.

 

Op de foto’s is een voorbeeld te zien waarbij ik van oude sieraden van een overleden oma twee assemblages, ruimtelijke schilderijtjes, heb gemaakt.
Het draagbare deel is een broche dat uit de voorstelling gepakt en gedragen kan worden.
In de broche is een duidelijk herkenbaar elementje van de oude sieraden gebruikt waar ik een zilveren basis aan toegevoegd heb.

Bijna alle elementen uit de voorstelling zijn gemaakt van persoonlijk materiaal, enkele oorbelletjes, stukjes van versleten colliers, maar ook niet echte stenen of metalen kunnen erg passend zijn in het geheel. Zelf heb ik alleen het lijstje, wat stukjes hout, verf en papier toegevoegd.

 

 

 

Heeft u een enkel erfstuk, bijvoorbeeld de ring van één van uw ouders, of een broche van overgrootouders, dan kan dit natuurlijk ook veranderd worden tot een persoonlijk sieraad. In overleg kan het sieraad opgeknapt of veranderd worden.
Een oude zetting kan bijvoorbeeld over gezet worden op een nieuwe moderne band. Ook kan ik stenen uit het oude sieraad halen en daar iets geheel anders van maken.
Een bloedkoraal uit een klassieke gouden ring in een stoere zilveren ring gezet geeft dan al een heel ander beeld. Oude gitten, granaten of parels kunnen mooi strak geknoopt worden met een apart slot ertussen.

 

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en wellicht kan ik uw verhaal, herinnering of wens vertalen naar een tastbare herinnering.